ERKEKLER KİTAP FUARI MI?
ERKEKLER KİTAP FUARI MI?
Erkek Kitap Fuarı (EKF) 20-29 Eylül tarihleri arasında Samandağ Hz. Hızır Parkında ziyarete açılmıştır. On yıllardan beri Samandağ Belediyesi Patriyarkal düzenin önemli yerel payandalarından biri haline gelmiştir. Çiçeği burnunda yeni belediye yönetim de patriyarkal kapitalist sisteme payanda olmaya devam ediyor maalesef.
Erkek Kitap Fuarının açılışını Samandağ Belediye Başkanı Sayın Emrah Karaçay, Başkan yardımcısı Adnan Eryılmaz ve Meclis üyeleri Ferit Diker, Kurtuluş Okur ve ezici çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu kalabalık bir kitle tarafından yapıldı. (Erkekler Kitap Fuarının) açılışının ve programının patriyarkal, gerici sermaye düzene uygun olmasına özel önem verildiği gözlendi. Samandağ Belediye yönetiminin Ataerki kültürüne uygun pratikleri 75 yıllık Samandağ Belediyemize hakim olan zihniyetin devamıdır.
Yeni olarak ortaya çıkan yönetimlerin eskisinin devamı oldukları faaliyetlerinden belli oluyor. Halkın dilinde bu durumu özetleyen deyimler ve atasözleri var. “Gelen Gideni Aratır”, “Adları farklı ama Yok Aslında birbirinden farkları” gibi. Erkekler Kitap Fuarında (EKF) On Beş Yazar, Sanatçı, Siyasetçi vb içinde bir kadın yazara yer verilmesi dikkatsizlik, tesadüf vb ile açıklanamaz.
Samandağ belediyesinin iş ve işlemlerine hakim olan “Ataerkil Perspektifinde” kadının yerinin olmadığı ya da önemsiz olduğu ile alakalıdır. Samandağ Belediyesinin her türlü çalışmalarının merkezinde yer alan ataerkil pratikler; erkek egemenliği üzerine yürüyen toplumsal örgütlenmenin zihinsel yansımaları ve çıktılarıdır. Erkekler Kitap Fuarı (1/15) (EKF) Sol, Sosyalist, Eşitlikçi, Toplumcu belediye anlayışı ile bağdaşmaz.
Demokrasi ve Eşitlik mücadelesinde teori ve pratik birbirinden ayrılamaz. “Aynası İştir Kişinin Lafına Bakılmaz” atasözü eşitlik/ adalet, hak, Hukuk mücadelesi verenleri de kapsar.
Gerici erkek egemen anlayışlar erkeği toplumun merkezine koyar (1/15), Kadını ise yok Sayar (1/15). Sol, sosyalist eşitlikçi anlayışlar Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapar. “Sözde mangalda kül bırakmaz” Belediye yönetiminde fiili olarak Patriyarkal kapitalist sisteme hizmet ettiğinden kadınlar ikincildir (1/15). Samandağ Belediyesi’nin bütün çalışma organizasyonlarında liyakat, eşitlik, demokrasi ve Adalet bekliyoruz.
Doğru her adımı destekleyeceğiz, ama yanlışları eleştireceğiz. Yanlışları görmezsek ve Eleştirmezsek size benzemekten korkarız. “Patriyarkal Kitap Fuarının eksikliklerini tamamlamak için geç değil. Hataylı, Samandağlı veya Ülkemizin her tarafında konusuna hakim kadınlar vardır. Öneririz. Kasıntılıktan vazgeçmezseniz daha çook gericiliğe düşeceksiniz. Hatalardan ders almak önemlidir. Patriyarkal Sermaye sisteminin gericiliğine daha az düşmeniz dileğiyle.