Sağlık çalışanlarının 29 haftadır sürdürdüğü “Vergide Adalet” eylemleri, dün Adana’da devam etti. Sağlık merkezleri önünde gerçekleştirilen eylemde, SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren, sağlık çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorlukları ve vergi adaletsizliğini dile getirdi.
Erol Eren, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının ağır vergi yükü altında ezildiğini ve bu durumun artık dayanılmaz hale geldiğini belirtti. “Çalışanlar, vergi kaçıranların her gün bir yenisini öğreniyor ama hükümet hepsini iyi tanıyor,” diyen Eren, sağlık çalışanlarının yüzde 35’lik vergi oranının yüzde 15’e düşürülmesi talebini yineledi. Eren, Sayıştay raporlarına dayanarak, kaynakların usulsüz harcanmasına dikkat çekti ve bu durumun sağlık çalışanlarının moralini bozduğunu ifade etti.
Sağlık çalışanları, aldıkları maaşlarla temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve çocuklarını okula yollamakta büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler. Eylemde konuşan bir sağlık çalışanı, “Her gün hastalarımıza şifa dağıtmak için çalışıyoruz ama kendi çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz,” diyerek yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getirdi.
Eylemde, vergi sistemindeki adaletsizlik ve kamuda ücret dengesizliği de vurgulandı. Sağlık çalışanları, ağır vergi yükü altında ezildiklerini ve bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini belirttiler. “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı,” diyen sağlık çalışanları, gelir vergisi tarifesinin yeniden düzenlenmesini talep ettiler. Ayrıca, kamu sektöründe çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin de giderilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Sağlık çalışanları, geçim sıkıntısı nedeniyle gençlerin evlenmekte bile tereddüt yaşadığını belirttiler. Bir başka sağlık çalışanı, “Bekar olup evlenmek isteyen arkadaşlar bu maaşlarla geçinemem diye evlenmek istemiyor,” diyerek gençlerin yaşadığı ekonomik kaygıları dile getirdi. Sağlık çalışanları, emekli olduktan sonra bile ek iş yapmayı düşündüklerini belirterek, mevcut maaşların yaşamlarını sürdürebilmek için yeterli olmadığını vurguladılar.
Sağlık çalışanları, haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini ve seslerini duyurmak için eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. “Artık bıçak kemiğe dayandı,” diyen sağlık çalışanları, sorunlarının çözülene kadar meydanlarda seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ifade ettiler.
GÜNDEM
41 dakika önceÇEVRE
41 dakika önceEKONOMİ
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
2 gün önceKADIN
2 gün önce